Lounastilaisuus Helsingissä

Sukuseuran seuraava lounastapaaminen järjestetään vanhassa tutussa paikassa Blue Peterissä lauantaina 9. marraskuuta 2019 klo 12.00 alkaen. Blue Peter on merenrantaravintola Helsingin Lauttasaaressa. Osoite on Vattuniemen Puistotie 1. Hallitus toivoo runsasta osallistumista. Ilmoittautumiset seuran sihteeri Seppo Söderholmille sähkopostilla (seppo.soderholm@gmail.com), puhelimella (0400 656 209) tai tekstiviestillä viimeistään 3.11.2019.

6.9.2015

Kokoonnuimme mukavalla sukuporukalla brunssille ravintola Blue Peteriin. Olipas mukava tavata teitä!
Hyvää syksyä kaikille. Nähdään taas!Jukka Suvisaaren muistolle

Ilman Jukkaa ei olisi Hafssvärd-sukuseuraa,
Ei olisi vaakunaa,
Ei olisi lippua
Eikä olisi monia mukavia muistoja yhteisistä tapahtumista.

Nyt on nuo kaikki,
Mutta ei ole Jukkaa, jolle sanoa näistä KIITOS.

Voimme kuitenkin olla hyvin kiitollisia ja iloisia siitä, että hän oli aloitteellinen ja teki tuon kaiken.
Saimme sukukirjankin valmiiksi. Jukka ehti nähdä toteutettuna tämän ajatuksensa, joka oli sukuseuran tavoitteena jo sitä perustettaessa.

Ajalta ennen sukuseuraa muistan Jukan Suvisaaren perheen "isonaveljenä", olenhan itse hänen sisariensa kanssa saman ikäinen. Eipä veli niin kovin paljon vanhemmalta tuntunut ja sen eron tasoitti aika. Huippumuistajana hän myös esiintyy muistoissani, joskin hän itse viime aikoina myönsi luottavansa tähän taitoonsa jopa liikaakin.

Työuran ajan Jukkaa en tunne juuri ollenkaan. Minulle hän tulee aina olemaan isäni kummipoika ja minä puolestani olen hänen vanhempiensa kummityttö. Jukan perheen Kolumbiassa ja Meksikossa kaupallisissa kuvioissa viettämänä lähes neljänätoista vuotena emme tavanneet. Saimme vain silloin tällöin vanhempiemme kautta uutisia esimerkiksi lasten syntymistä, emme niinkään työelämän saavutuksista.

Sukuseuran toiminnan alettua olemme viimeiset 15 vuotta pitäneet huomattavasti enemmän yhteyttä kuin aiemmin. Totta ja tarua, asiaa ja hauskoja juttuja, kaikkia on mahtunut näihin vuosiin. Jukan arvostus heraldikkona on tullut esille sukuseuran ja oman perheeni vaakunan suunnitteluvaiheessa. Sain häneltä myös paljon tietoa heraldisista periaatteista.

Joskus mielipiteemme menivät eri suuntiin, mutta aina saimme juttelemalla aikaan ratkaisun, johon saatoimme molemmat olla tyytyväisiä.

Nyt keskuudestamme ovat poissa ensimmäinen ja toinen puheenjohtajamme, pikkuserkukset Iisakin heimosta, Jukka Suvisaari ja Osmo Saarenpää, kaverukset, jotka lähtivät samana vuonna.

Jukalle oli tärkeää sukupolvien ketju, historia, joka muokkasi nykyisyyden ja vaikuttaa pitkälle tulevaan.

Kantakaamme sukuseuramme lippua, Jukan suunnittelemaa, korkealla, se on sen arvoinen!Satu Lindbom -Iisakin heimosta
Sukuseuran varapuheenjohtaja


8.6.2015

Alla olevista linkeistä pääset lukemaan kokonaan Satu Ikäheimon ja Hannu Antikaisen rakkaasta lauluharrastuksesta kertovat jutut.

Satu

Hannu (Huru-ukkojen juttu on sivuilla 16-17, pääse selaamaan lehteä ruudun yläreunassa olevista nuolista)