16.1.2024


Hei sukuseuralainen


Hafssvärd-sukuseura perustettiin vuonna 2000. Alkuvuosina toiminta oli vilkasta niin tiedotustoiminnan, yhteydenpidon kuin sukututkimuksenkin osalta. Niistä vastasivat erityisesti ensimmäinen puheenjohtaja Jukka Suvisaari ja mainio sukututkija, kolmas puheenjohtaja Seppo Hamilo. Seuran vaakuna löytyy lippuna, kipsiin valettuna ja pinssinä. Lisäksi on julkaistu suvun vaiheita selvittelevä kirja. Kirjoja ja pinssejä voi tilata ja kahta muuta lainata.


Koronavuodet ovat häirinneet viime vuosien toimintaa eikä kokouksia tai tapaamisia ole pystytty järjestämään. Hallitus on pysynyt samana vuodesta 2017 lähtien, ja sen kaikki jäsebet ovat syntyneet 1940-luvulla. Nuorennusta siis kaivataan, mikäli seura halutaan pitää hengissä ja toiminta aktiivisena. Uusia jäseniä onkin jo tiedossa, kunhan päästään pitämään ykeiskokousta.

Olemme hallituksessa keskustelleet omien, maksullisten sukusivujen mielekkyydestä. Kustannus on vuosittain noin 230 euroa. Sivujen ylläpitäminen auttaa kuitenkin yhteydenpidossa seuraan, mitä onkin viime aikoina tapahtunut. Näillä näkymin emmme ole lopettamassa kotisivujamme. Muuta kulua on pankkitilin kuukausittainen 8-9 euron maksu. Seuran tilillä on tällä hetkellä 2405,55 euroa.


Hyvä seuran jäsen, järjestämme tänä vuonna yleiskokouksen myöhemmin ilmoitettavana aikana. Tulethan kokoukseen sekä tapaamaan muita seuran jäseniä, kuulemaan menneitä ja ajankohtaisia asioita että olemaan tarvittaessa käytettäessä hallituksen jäseniä ja muita toimihenkilöitä valittaessa.


Lopuksi esitän vielä kainon toivomuksen tämän vuoden jäsenmaksun maksamisesta vuotuisten kulujen peittämiseksi. Maksun 15 euroa voit maksaa seuran Etelä-Karjalan Osuuspankin tilille FI58 5620 0920 5724 26.


Onnellista, menestyksellistä ja turvallista vuotta 2024!


Seppo Söderholm, puheenjohjaja

Sähköposti: seppo.soderholm@gmail.com

Puhelin: 0400 656 209

Joulutervehdys 2023


Sukuseuran hallitus toivottaa kaikille sukulaisille läheisineen Riemullista Joulua ja Onnea, Rauhaa ja Terveyttä Vuonna 2024!
P.S. Jokohan ensi vuonna tavattaisiin?

Joulutervehdys puheenjohtajalta


Riemullista Joulua, Onnea ja Rauhaa maailmaan Vuonna 2023!


8.5.2022


Sukuseura heräilee koronahorroksestaan ja käynnistää vähitellen toimintaansa. Seuraathan viestintäkanaviamme. Sitä ennen aurinkoista kesän odotusta!

Joulutervehdys 2021


Rakkaat sukulaiset, täyttäköön ilo mielenne ja lämpö sydämenne.

Joulurauhaa ja terveellistä vuotta 2022!

Toivoo puheenjohtaja Seppo

Kevät alkaa ja kesä tulee!


Elämme toivon aikaa, vaikka liikkumisrajoituksia valmistellaan. Joka tapauksessa näyttää siltä, että tästä koronakurimuksesta päästään vähitellen vapaammille vesille. Korotukset ovat olleet jo hyvän aikaa käynnissä ja todennäköisesti lähes koko sukuseuran hallitus ja monet aktiivisimmista seuran jäsenistä ovat saaneet ensimmäisen piikkinsä. Tästä on hyvä jatkaa.


Sukuseurakin on hengissä, vaikkei tapaamisia olekaan kyetty järjestämään. Muutama sukuun kuuluva on päivittämässä sukulinjansa henkilötietoja, mikä on hieno asia. Jäsenmaksunsa on maksanut parikymmentä henkilöä. Jäsenmaksumme 15 euroa on pienehkö summa yksittäiselle jäsenelle, mutta suuri ja arvokas asia seuralle. Pienistä puroista muodostuu suuri joki. Suuri osa jäsenmaksuista on Juhanin linjalta, iisakkilaisten tullessa hyvänä kakkosena. Sukuseura kiittää!


Viime tiedotteessa kerrottiin, että sukuseuramme on saamassa omat Facebook-sivut. Kiitos Nea Hurskaisen ne ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa. Käyttö on alkanut aktiivisesti, minkä toivotaan jatkuvan.


Muistathan, että jos sinulla on asiaa seuralle, niin ota yhteyttä.


Aurinkoa, lämpöä ja hyviä ajatuksia kaikille!


Puheenjohtaja Seppo

Tiedote 17.2.2021

Hyvä Hafssvärd-sukuun kuuluva ystävä

Ystävänpäivä meni, mutta korona jatkuu. Elämme erikoisia aikoja, kuten kaikki tiedämme ja nahoissamme tunnemme. Myös sukuseuramme on joutunut viettämään hiljaiseloa. Hallituksen jäsenet ovat aika ajoin lähettäneet toisilleen sähköisiä tervehdyksiä. Siinä kaikki.


Me kaikki uskomme ja toivomme, että tämä koronapiina alkaa kuluvan vuoden puolivälissä hellittää otettaan, kiitos rokotusten ja suositusten noudattamisen. Voinemme pitää sitten seuran vuosikokouksenkin, jossa valitaan uudet hallituksen jäsenet.


Hafssvärd-sukuseura perustettiin Iitissä 10.9.2000 eli vähän yli 20 vuotta sitten. Seuran standaarissa ja vaakunassa on sinisellä kilvellä kultainen palkki, jossa sininen miekka. Sininen kilpi viittaa kantaisän ja suvun alkukodin, Nakkilan vaakunaan ja miekka sukunimeen, joka on suomeksi käännettynä merenmiekka.


Tarkoituksemme oli pitää viime syksynä 20-vuotisjuhla, mutta korona sotki kuviot. Ehkäpä palaamme asiaan tuonnempana. Joka tapauksessa tulevia juhlia varten ja muutenkin kannatuksen vuoksi hallitus ehdottaa 15 euron jäsenmaksun maksamista itse kullekin. Maksun voi suorittaa seuran EKOP:n tilille: Hafssvärd-sukuseura, FI58 5620 0920 5724 26. Viesti-kohtaan merkintä Jäsenmaksu 2021 ja maksajan nimi. Seura ilahtuu jokaisesta jäsenmaksusta.


Muistathan käydä katsomassa kotisivujamme. Piakkoin olemme myös Facebookissa.


Ra(i)kkain pakkasterveisin,

Seppo Söderholm

Seppo Söderholm, puheenjohtaja

Ja taas meillä on joulu


Tämä erikoinen vuosi on päässyt jouluun asti. Toivottavasti
seuramme jäsenet ovat välttyneet koronalta. Vuosikokousta yritettiin pitää
kolmeen eri otteeseen, mutta mikään ei ollut mahdollista. Vanha hallitus jatkaa
vuosikokoukseen/yleiskokoukseen saakka. Samalla 20-vuotisjuhlamme siirtyi
tuonnemmaksi. Terveys edellä mennään, kuten sanonta kuuluu.


Sukuseuran linjojen päivitys etenee hitaasti, mutta varmasti.
Ilmoituksia on tullut. Niistä kiitos. Edelleenkin puheenjohtaja/sihteerille voi
ilmoittaa oman linjan syntyneet ja poisnukkuneet sekä siviilisäädyssä
tapahtuneet muutokset.


Talvipäivänseisaus eli vuoden lyhin päivä oli 21.12, joten
kohti valoa mennään. Rokotukset koronaa vastaan ovat alkamassa ja joulu täyttää
mielet lämpimin ajatuksin.


Iloista, rauhallista ja lämminhenkistä Joulua kaikille
sukulaisille perhekuntineen! Toivokaamme, että tuleva vuosi mahdollistaa
fyysiset tapaamiset ja sisältää muutenkin mahdollisimman paljon hyviä asioita.


Puheenjohtajanne Seppo

Vuosikokouksen siirtyminen


Koska koronatilanne rajoituksineen jatkuu vielä kesäkuun puolellakin, on sukuseuran hallitus päättänyt siirtää 13.6.2020 pidettäväksi aiotun vuosikokouksen myöhemmäksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan näillä sivuilla ja sähköpostilla. Nykyinen hallitus jatkaa vuosikokoukseen asti. Kaksi hallituksen jäsentä on ilmoittanut luopuvansa hallituksen jäsenyydestä, joten olethan käytettävissä kysyttäessä tehtävään.


Tämän vuoden syksyllä seuran perustamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Lisäksi näiden nettisivujen ylläpitäminen maksaa, joten olisi mieluisaa, jos maksaisit 15 euron jäsenmaksun seuran tilille: FI58 5620 0920 5724 26. Kirjoitathan tiedonantoja-kohtaan oman nimesi. Näin olet tukemassa sukuseuraamme kohti valoisampaa tulevaisuutta.


Hyvän ja aurinkoisen kesän toivotuksin,


Puheenjohtaja/sihteeri Seppo Söderholm

Onnittelut!

Sukumme jäsen ja Suomen toiseksi vanhin Sirkka Nieminen täytti 108 vuotta 28.4.2020. Lämpimät ja kunnioittavat onnittelumme.

Lämminhenkinen lounastapaaminen


Lauantaina 9. marraskuuta järjestettiin suvun
lounastapaaminen jälleen kerran. Tällä kerralla paikkana oli ravintola Blue
Peter Helsingin Lauttasaaressa. Paikalla oli 17 sukuun kuuluvaa. Nyt mukana oli
uusia kasvojakin, muun muassa 12-vuotias Vilma Söderholm. Alusta alkaen tilan
täytti vilkas puheensorina ja uusienkin tuttavuuksienkin solmiminen, mikä on tilaisuuden tarkoituskin.
Puheenjohtaja kertoi sukuseuran historiasta ja nykypäivästä. Keskusteltiin myös
vuonna 2020 järjestettävästä 20-vuotisjuhlasta. Tilaisuus päätettiin
periteiseen tapaan ryhmäkuvan ottamiseen.

Lounastajat eturivi vasemmalta: Pirjo Ahderinne, Hannele Eerola, Tellervo Hamilo, Helena Söderholm ja Hannele Stålhammar, takarivi vasemmalta: Risto Hamila, Vilma Söderholm, Sampsa Söderholm, Terttu Ikäheimo, Vesa Ikäheimo, Esko Hamilo, Marja Hamilo, Helena Nieminen, Satu Lindbom, Eija Rimaila-Pärnänen, Christer Lindbom ja Seppo Söderholm.

Lounastilaisuus Helsingissä

Sukuseuran seuraava lounastapaaminen järjestetään vanhassa tutussa paikassa Blue Peterissä lauantaina 9. marraskuuta 2019 klo 12.00 alkaen. Blue Peter on merenrantaravintola Helsingin Lauttasaaressa. Osoite on Vattuniemen Puistotie 1. Hallitus toivoo runsasta osallistumista. Ilmoittautumiset seuran sihteeri Seppo Söderholmille sähkopostilla (seppo.soderholm@gmail.com), puhelimella (0400 656 209) tai tekstiviestillä viimeistään 3.11.2019.
6.9.2015

Kokoonnuimme mukavalla sukuporukalla brunssille ravintola Blue Peteriin. Olipas mukava tavata teitä!
Hyvää syksyä kaikille. Nähdään taas!

Jukka Suvisaaren muistolle

Ilman Jukkaa ei olisi Hafssvärd-sukuseuraa,
Ei olisi vaakunaa,
Ei olisi lippua
Eikä olisi monia mukavia muistoja yhteisistä tapahtumista.

Nyt on nuo kaikki,
Mutta ei ole Jukkaa, jolle sanoa näistä KIITOS.

Voimme kuitenkin olla hyvin kiitollisia ja iloisia siitä, että hän oli aloitteellinen ja teki tuon kaiken.
Saimme sukukirjankin valmiiksi. Jukka ehti nähdä toteutettuna tämän ajatuksensa, joka oli sukuseuran tavoitteena jo sitä perustettaessa.

Ajalta ennen sukuseuraa muistan Jukan Suvisaaren perheen "isonaveljenä", olenhan itse hänen sisariensa kanssa saman ikäinen. Eipä veli niin kovin paljon vanhemmalta tuntunut ja sen eron tasoitti aika. Huippumuistajana hän myös esiintyy muistoissani, joskin hän itse viime aikoina myönsi luottavansa tähän taitoonsa jopa liikaakin.

Työuran ajan Jukkaa en tunne juuri ollenkaan. Minulle hän tulee aina olemaan isäni kummipoika ja minä puolestani olen hänen vanhempiensa kummityttö. Jukan perheen Kolumbiassa ja Meksikossa kaupallisissa kuvioissa viettämänä lähes neljänätoista vuotena emme tavanneet. Saimme vain silloin tällöin vanhempiemme kautta uutisia esimerkiksi lasten syntymistä, emme niinkään työelämän saavutuksista.

Sukuseuran toiminnan alettua olemme viimeiset 15 vuotta pitäneet huomattavasti enemmän yhteyttä kuin aiemmin. Totta ja tarua, asiaa ja hauskoja juttuja, kaikkia on mahtunut näihin vuosiin. Jukan arvostus heraldikkona on tullut esille sukuseuran ja oman perheeni vaakunan suunnitteluvaiheessa. Sain häneltä myös paljon tietoa heraldisista periaatteista.

Joskus mielipiteemme menivät eri suuntiin, mutta aina saimme juttelemalla aikaan ratkaisun, johon saatoimme molemmat olla tyytyväisiä.

Nyt keskuudestamme ovat poissa ensimmäinen ja toinen puheenjohtajamme, pikkuserkukset Iisakin heimosta, Jukka Suvisaari ja Osmo Saarenpää, kaverukset, jotka lähtivät samana vuonna.

Jukalle oli tärkeää sukupolvien ketju, historia, joka muokkasi nykyisyyden ja vaikuttaa pitkälle tulevaan.

Kantakaamme sukuseuramme lippua, Jukan suunnittelemaa, korkealla, se on sen arvoinen!Satu Lindbom -Iisakin heimosta

Sukuseuran varapuheenjohtajaJukka Suvisaari toimi seuran puheenjohtajana 1999-2005.

8.6.2015

Alla olevista linkeistä pääset lukemaan kokonaan Satu Ikäheimon ja Hannu Antikaisen rakkaasta lauluharrastuksesta kertovat jutut.

Satu

Hannu (Huru-ukkojen juttu on sivuilla 16-17, pääse selaamaan lehteä ruudun yläreunassa olevista nuolista)