Tervetuloa sukutapaamiseen ja
sukuseuran vuosikokoukseen


HEUREKAAN


sunnuntaina 7.5.2017 klo 12


PÄIVÄN OHJELMA ON SEURAAVANLAINEN


12.00 - 13.00 Sukuseuran vuosikokous kokoustiloissa
13.30 - 14.30 Lounas Cafe Einsteinin kabinetissa
14.30 - 16.00 Vapaata Heurekaan tutustumista
16.00 Iltapäiväkahvit ja loppusanat


Tämän jälkeen halukkaat voivat jäädä kiertelemään näyttelyssä, joka on avoinna klo 18.00
saakka.

Myös vuosikokouksen aikana voi esim. toinen vanhemmista tutustua näyttelyihin lasten
kanssa.


Sukuseura osallistuu kustannuksiin, jonka jälkeen osallistumismaksuksi
jää jäsenmaksun maksaneille ruokakunnille:

Aikuinen 20 Eur /hlö (40 Eur*)

Lapsi 6-15-v 15 Eur /hlö (20 Eur*)

Lapsi 3-5-v 10 Eur /hlö (15 Eur*

Alle 3-vuotiaat lapset ilmaiseksi

(* Ei jäsenmaksua maksettuna)


Osallistumismaksu sisältää lounaan ja kahvin sekä kaikki Heurekassa tarjolla olevat
näyttelyt, joita ovat mm.

Upea näyttely Body worlds - Animals inside out
Planetaario, rottakoripalloa ja muita Heurekan klassikoita
Tiedepuisto, jossa lasten suosikki “ihmisjojo”
Ideaverstas, jossa voi tehdä kokeiluja itse puuhaillen

Katso lisää www.heureka.fi


Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen sihteeri@hafssvard.net ja maksamalla 25.4.mennessä jäsenmaksu ja osallistumismaksu sukuseuran tilille FI50 1808 30000467 02. Kirjoitathan viestikenttään osallistujien nimet ja alle 16-vuotiaiden lasten iät. Lisä-tietoja saat sähköpostilla osoitteesta sihteeri@hafssvard.net tai hallituksen jäseniltä.

Hafssvärd-sukuseura toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta !!


SANANMIEKKA 2016

Sananmiekka 2016 on lähetetty sähköpostitse kaikille, joiden sähköpostiosoite sukuseuralla on tiedossa. Jäsenmaksun maksaneet sukuseuran jäsenet ovat myös halutessaan saaneet painetun Sananmiekka-lehden postitse.

Sähköpostituksessa huomasimme, että osa rekistereissämme olevista sähköpostiosoitteista ei ole enää voimassa. Jos et ole saanut sähköistä Sananmiekkaa, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi sihteerille, joko viestillä osoitteeseen sihteeri@hafssvard.net tai yläpalkissa olevan "ota yhteyttä" -sivun kautta. Lähetän sitten Sananmiekan sinulle paluupostissa.

KESÄARVONTA

Hafssvärd-pinssin voitti Satu Hamilo Vanha-Ulvilasta. Väärin kirjoitettu Haffsvärd löytyi sähköisestä Sananmiekasta sivulta 14, ja Satu vastasi ennätysajassa 15 minuutissa postituksesta!! Hyvä Satu! Pinssi on postitettu :)

Mikä ihmeen Hafssvärd?


Kuulumme samaan sukuun ja olemme sukulaisia, mutta mikä meitä yhdistää? Ei ainakaan sukunimi. Olemme sukunimeltämme Hellmanneja, Hamiloita, Lentoja, Koskisia, Vitikaisia, Jokisia, Suvisaaria, Kupuloita, Söderholmeja jne. Sukunimet ovat useimmiten vaihtuneet avioitumisen myötä tai fennomanian eli suomalaistumisen vuoksi. Kuulumme kuitenkin samaan sukupuuhun, meillä on samat esi-isät ja kantaisä Gustaf Hafssvärd. Suvussamme on heimoja ja heimoissa linjoja. Meissä virtaa samaa Hafssvärd-verta.

On hienoa, että olemme saaneet valmiiksi sukumme vaiheista kertovan kirjan. Kirjasta voi itse kukin löytää paikkansa suvussamme. Se on arvokasta myös siksi, että monet asiat vähitellen unohtuvat sukupolvien vaihtuessa. Nyt ne ovat ja pysyvät kirjassa painettuina. On ymmärrettävää, joskin surullista, että monet alkavat kiinnostua sukujuuristaan ja sukututkimuksesta vasta ns. myöhemmällä iällä. Aina silloin tällöin kuulee todettavan, että harmi, kun en kysynyt vanhemmiltani tai isovanhemmiltani siitä ja siitä vanhasta asiasta silloin, kun se vielä oli mahdollista.

Onneksi hallituksemme on alkanut vähitellen nuorentua. Toivottavasti sama kehityssuunta jatkuu. Näin saamme toimintaamme uusia virikkeitä ja toimintatapoja. Meissä on monenlaisia taitajia, kuten laulajia, soittajia, kirjoittajia, urheilijoita, tutkijoita ja muita julkisuuden henkilöitä, joita olisi mukava tavata ja joista olisi mielenkiintoista kuulla lisää. Yksi mahdollisuus on osallistua sukutapaamisiin. Niissä voi saada uusia ystäviä – sukulaisista.

Rakkaat sukulaiset, kevät on jo hyvässä vauhdissa ja mielikin virkistynyt pimeän talven jälkeen. Toivotan kaikille sukulaisille aurinkoista kevättä ja kepeää mieltä!

Seppo Söderholm Hafssvärd-sukuseuran puheenjohtajaKuvateksti

6.9.2015

Kokoonnuimme mukavalla sukuporukalla brunssille ravintola Blue Peteriin. Olipas mukava tavata teitä!
Hyvää syksyä kaikille. Nähdään taas!Kunnioitettu sukuseuramme perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja Jukka Suvisaari on poissa


Sukuseuramme ensimmäinen puheenjohtaja Jukka Kullervo Suvisaari, joka oli syntynyt 21.7.1941 Kauniaisissa, menehtyi 30.7.2015 kotonaan Villa Suvissa Espoossa.

Siunaustilaisuus on 22.8. 2015 klo 15.00 Hietaniemen uudessa kappelissa ja sen jälkeen muistotilaisuus ravintola Laulumiehissä.
Vp. muistotilaisuuteen osallistumisesta ti 18.8. mennessä 050-538 1866.Jukka Suvisaaren muistolle


Ilman Jukkaa ei olisi Hafssvärd-sukuseuraa,
Ei olisi vaakunaa,
Ei olisi lippua
Eikä olisi monia mukavia muistoja yhteisistä tapahtumista.

Nyt on nuo kaikki,
Mutta ei ole Jukkaa, jolle sanoa näistä KIITOS.

Voimme kuitenkin olla hyvin kiitollisia ja iloisia siitä, että hän oli aloitteellinen ja teki tuon kaiken.
Saimme sukukirjankin  valmiiksi. Jukka ehti nähdä toteutettuna tämän ajatuksensa, joka oli sukuseuran tavoitteena jo sitä perustettaessa.

Ajalta ennen sukuseuraa muistan  Jukan Suvisaaren perheen "isonaveljenä", olenhan itse hänen sisariensa  kanssa saman ikäinen.  Eipä veli niin kovin paljon vanhemmalta tuntunut ja sen eron tasoitti aika.  Huippumuistajana hän myös esiintyy muistoissani, joskin hän itse viime aikoina myönsi luottavansa tähän taitoonsa jopa liikaakin.

Työuran ajan Jukkaa en tunne juuri ollenkaan. Minulle hän tulee aina olemaan isäni kummipoika ja  minä puolestani olen hänen vanhempiensa kummityttö.  Jukan perheen Kolumbiassa ja Meksikossa kaupallisissa kuvioissa viettämänä lähes neljänätoista vuotena emme tavanneet. Saimme vain silloin tällöin vanhempiemme kautta uutisia esimerkiksi lasten syntymistä, emme niinkään työelämän saavutuksista.  

Sukuseuran toiminnan alettua olemme viimeiset 15 vuotta pitäneet huomattavasti enemmän yhteyttä kuin aiemmin.  Totta ja tarua, asiaa ja hauskoja juttuja, kaikkia on mahtunut näihin vuosiin. Jukan arvostus heraldikkona on tullut esille sukuseuran ja oman perheeni vaakunan suunnitteluvaiheessa. Sain häneltä myös paljon tietoa heraldisista periaatteista.

Joskus mielipiteemme menivät eri suuntiin, mutta aina saimme juttelemalla aikaan ratkaisun, johon saatoimme molemmat olla tyytyväisiä.

Nyt keskuudestamme ovat poissa ensimmäinen ja toinen puheenjohtajamme, pikkuserkukset Iisakin heimosta, Jukka Suvisaari ja Osmo Saarenpää, kaverukset, jotka lähtivät samana vuonna.

Jukalle oli tärkeää sukupolvien ketju, historia, joka muokkasi nykyisyyden ja vaikuttaa pitkälle tulevaan.

Kantakaamme sukuseuramme lippua, Jukan suunnittelemaa, korkealla, se on sen arvoinen!

 

Satu Lindbom -Iisakin heimosta
Sukuseuran varapuheenjohtaja
8.6.2015

Alla olevista linkeistä pääset lukemaan kokonaan Satu Ikäheimon ja Hannu Antikaisen rakkaasta lauluharrastuksesta kertovat jutut.

Satu

Hannu  (Huru-ukkojen juttu on sivuilla 16-17, pääse selaamaan lehteä ruudun yläreunassa olevista nuolista)